ompenge.dk

EthereumETH USD

$1.636,65
24H % 0,07%
24H Lav $1.608,11
24H Høj $1.662,69

Om Ethereum
Ethereum-prisen er $1.635,20, en ændring på 0,06 % i løbet af de seneste 24 timer fra kl. 21:07. Den seneste prishandling i Ethereum efterlod tokens markedsværdi på $195.450.179.546,19. Hidtil i år har Ethereum en ændring på 36,71%. Ethereum er klassificeret som en Smart Contract Platform under CoinDesks Digital Asset Classification Standard (DACS).

Ethereum er en blockchain-baseret softwareplatform, der kan bruges til at sende og modtage værdi globalt med sin oprindelige kryptovaluta, ether, uden indblanding fra tredjepart. Men det kan også meget mere end det.

Ethereum blev først foreslået i 2013 af den russisk-canadiske computerprogrammør Vitalik Buterin og blev designet til at udvide brugen af kryptovalutaer ved at give udviklere mulighed for at skabe deres egne specielle applikationer. I modsætning til traditionelle apps er disse Ethereum-baserede applikationer, kaldet “decentraliserede applikationer” eller dapps, selvkørende takket være brugen af smarte kontrakter.

Smart contracts er kodebaserede programmer, der er gemt på Ethereum blockchain og automatisk udføre visse funktioner, når forudbestemte betingelser er opfyldt. Det kan være alt fra at sende en transaktion, når en bestemt begivenhed finder sted, eller at låne penge, når sikkerheden er deponeret i en udpeget tegnebog. De smarte kontrakter danner grundlaget for alle dapps bygget på Ethereum, såvel som alle andre dapps skabt på tværs af andre blockchain-platforme.

Ether-pris
I august 2014 lancerede Ethereum dets oprindelige token, ether, gennem et indledende mønttilbud (ICO). Omkring 50 millioner ETH’er blev solgt til en pris på $0,31 per mønt, hvilket rejste over $16 millioner til projektet.

I modsætning til mange andre kryptovalutaer har Ethereums kryptovaluta et ubegrænset udbud, hvilket betyder, at der ikke er nogen grænse for hvor mange ethere. kan komme i omløb.

Ifølge projektets officielle hjemmeside er den årlige inflationsrate for ether omkring 4,5 %. Blokbelønninger er blevet reduceret to gange, siden den første Ethereum-blok nogensinde blev udvundet. Denne blok er kendt som genesis-blokken. Reduktionerne i blokbelønninger er ikke programmeret ind i Ethereums kode, som Bitcoins halveringsbegivenheder er. I stedet foreslår medlemmer af fællesskabet ændringer, kaldet “Ethereum Improvement Proposals” eller EIP’er, og resten af fællesskabet stemmer om, hvorvidt forslagene skal inkluderes i opdateringer til Ethereums softwarekode. Her er en oversigt over etherens udstedelsesplan til dato.

 • Blok 0 til Blok 4.369.999: 5 ether
 • Blok 4.370.000 til 7.280.000: 3 ether (ændret via EIP-649)
 • Bloker 7.280.000 til nu: 2 Ether (ændret via EIP-1234)

Udstedelsesraten er også påvirket af en funktion kendt som “sværhedsbomben”. Dette refererer til en mekanisme, der øger vanskeligheden ved at minedrift på den originale Ethereum blockchain før overgangen til proof-of-stake Ethereum 2.0 blockchain.

Øget minedrift forlænger den tid, det tager for minearbejdere at opdage nye blokke. Det betyder, at mindre ether kommer i cirkulationen i form af blokbelønninger, hvilket igen mindsker den samlede udstedelse. Denne mekanisme blev aktiveret, nulstillet og forsinket flere gange mellem 2017 og 2020, primært fordi Ethereum-udviklere havde brug for mere tid til at arbejde på vigtige opdateringer forud for 2.0-opgraderingen.

Fra ethers officielle lanceringsdato i 2014 til marts 2017 , tokens pris forblev intervallet mellem $0,70 og $21. Det var ikke før 2017 tyr-kryptomarkedet begyndte at stige i maj samme år, at ETH-prisen for første gang gik over $100. Derfra steg ether til et højdepunkt på $414 i juni 2017, før det blev rettet. Det tog yderligere fem måneder for bullish momentum at genvinde styrke. På det tidspunkt var hele kryptomarkedet begyndt at opleve et enormt købspres, hvilket hævede næsten hvert eneste kryptotoken til nye højder. I januar 2018 toppede ETH’s pris på $1.418, før den faldt kraftigt.

Det tog omkring tre år for den næststørste kryptovaluta efter markedsværdi (bag bitcoin) at genteste sin hidtidige højeste pris nogensinde. Mellem februar og maj 2021 blev eths pris mere end tredoblet for at sætte en ny rekord på $4.379.

Sådan fungerer Ethereum
Ligesom Bitcoin har Ethereum sin egen blockchain hvor et globalt netværk på mere end 2,4 millioner computere kendt som “knudepunkter” vedligeholder en registrering af transaktioner. Enhver kan køre en Ethereum-node og deltage i valideringen af netværket, forudsat at de har den rigtige hardware, viden og tid til at forpligte sig til det.

Der er tre hovedtyper af noder, der opererer på Ethereum-netværket.

p>

 • Fulde noder: Disse kopierer og verificerer alle transaktioner på Ethereum blockchain, samt udfører smarte kontraktinstruktioner kendt som opkoder. Fuld noder bør ikke forveksles med minearbejdere (se eksempel nedenfor).
 • Lette noder: Disse opretholder kun en delvis registrering af blockchain og anmoder om resten af dataene fra fuld noder. Som navnet antyder, kan disse noder køre på lettere enheder såsom mobiltelefoner og behøver ikke at fungere 24/7.
 • Fuld arkivnoder: Disse gemmer hele historikken af Ethereum blockchain, inklusive tidligere “stater” – eller informationen om blockchain – og bruges til værktøjer som blokudforskere.

En nem måde at forstå forskellen mellem minearbejdere og fulde noder er at tænke på minearbejdere som arkæologer ude i felten, der afslører historiske artefakter og fulde noder, som administratorer på et nationalt museum, der opretholder en registrering af alle arkæologernes fund. Den største forskel mellem en fuld node og en fuld arkivnode er, at en fuld arkivnode gør alt, hvad en fuld node gør, men også kompilerer et arkiv over alle tidligere tilstande.

Ethereum blockchain er afhængig af minearbejdere for at opdage nye blokke. Disse er ligesom digitale bokse, der gemmer transaktionsoplysninger og andre data. Minearbejdere konkurrerer ved hjælp af specialiseret computerudstyr for at vinde chancen for at blive den næste person til at tilføje en blok til kæden og blive belønnet med transaktionsgebyrer (fra de transaktioner, de tilføjer til blokken) og “blokbelønninger.”

Blokbelønninger er nye ethermønter, der skabes, når hver ny blok bliver opdaget, og som gives til den succesrige minearbejder for deres indsats. Når en blok er tilføjet, verificerer resten af minenetværket det for at sikre, at saldierne er korrekte, og at transaktionen ikke er et “dobbeltforbrug”, dvs. nogen forsøger ikke at bruge penge, de ikke har. Fuld noder laver derefter en registrering af de endelige data.

I modsætning til Bitcoin skal Ethereums fulde noder også holde styr på tilstanden (den aktuelle information) for alle disse applikationer, inklusive hver brugers saldo, al den smarte kontraktkode, hvor det hele er gemt og eventuelle ændringer, der foretages. Det betyder, at driften af en Ethereum-node kræver betydeligt mere lagerplads og er dyr at køre sammenlignet med en bitcoin-node.

Her er en oversigt over, hvad der er gemt i hver node:

 • Konti: Dette viser, hvor meget æter brugeren har.
 • Smart kontraktkode: Ethereum gemmer smarte kontrakter, som beskriver de regler, der skal overholdes, for at penge kan låses op og overføres.
 • Smart kontrakttilstand: De smarte kontrakters tilstand.

Ether og gas
Ether (ETH) er hovedsymbolet for Ethereum blockchain og fungerer som primært “brændstof”, der driver al aktivitet på den. “Gas” refererer til en mængde ether, der er nødvendig for at udføre en bestemt funktion på netværket, såsom:
Afsendelse af transaktioner (bytte, handle eller flytte rundt på Ethereum-baserede tokens)

 • Interagere med decentraliserede applikationer
 • Oprettelse af smarte kontrakter
 • Minting af ikke-fungible tokens eller NFT’er

Hvor meget gas betaler du for hver handling på Ethereum blockchain beregnes ud fra to ting:

 • Gasomkostninger: Den beregningsenergi en operation på Ethereum kræver for at blive behandlet og eksekveret på netværket. Dette er angivet i gasenheder.
 • Gaspris: Den hastighed, som brugeren indstiller til at konvertere gas til etherenheder. Disse enheder er normalt angivet i “gwei”, som er en enhed af Ethereum svarende til 0,000000001 ether.

Omkostningerne ved en operation på Ethereum = gaspris x gas pris

Smarte kontrakter

 • Smarte kontrakter kan skrives ved hjælp af flere programmeringssprog på højt niveau såsom C++ og JavaScript, men det mest populære er kaldet “Solidity”, som blev skabt af Gavin Wood, en af Ethereums medstiftere og projektets første teknologichef.
 • Disse kontrakter skal derefter konverteres fra sprog på højt niveau (som mennesker kan forstå ) til sprog på lavt niveau (som en maskine kan forstå). Det skyldes, at et computermiljø kaldet “Ethereum Virtual Machine” eller EVM, er hvor alle smarte kontrakter implementeres og udføres. Denne EVM er indbygget i hver fuld Ethereum-knude og kan udføre mere end 140 forskellige operationskoder (opkoder). Disse er i det væsentlige maskininstruktioner, der kan sættes sammen til at udføre praktisk talt enhver opgave, hvilket er det, som udtrykket “Turing-complete” refererer til.
 • Indkomsten af smarte kontrakter har ført til oprettelsen af decentraliserede autonome organisationer (DAO’er) og et helt decentraliseret finansøkosystem eller “DeFi”, hvor traditionelle finansielle tjenester såsom udlån og forsikring nu kan tilgås gennem peer-to-peer-drevne dapps.

< strong>Ethereum-token-standarder
Ethereum-token-standarder er tegningerne til at skabe tokens, der er kompatible med det bredere Ethereum-netværk. Disse omfatter tokens, der kan omsættes til hinanden (fungible) samt tokens, der i sagens natur er unikke og ikke kan udveksles gensidigt (NFT’er). Ethereum token-standarder blev opfundet af Ethereum-udviklere for at hjælpe brugere med at skabe nye digitale valutaer nemmere, hurtigere og billigere end at starte fra bunden.

Mens der er flere forskellige token-standarder kendt som “ERC” implementeret på ethereum-netværket , tre er almindeligt brugt:

 • ERC-20: Til at skabe fungible tokens, der har lignende egenskaber som bitcoin og andre almindelige kryptovalutaer.
 • ERC-721: Til at skabe ikke- fungible, unikke tokens såsom NFT’er.
 • ERC-1155: En multi-token standard, der bruges til at skabe fungible, ikke-fungible og semi-fungible tokens.

< strong>Ethereum 2.0
Ethereum 2.0, også kendt som “Serenity”, er en større opgradering, der har til formål at gøre verdens næststørste kryptoprojekt hurtigere, mere effektivt og mere skalerbart ved at migrere netværket fra et bevis -of-work til et proof-of-stake-system.

Dubbet “Casper”, Ethereums nye proof-of-stake (PoS) system involverer brugere af netværket, der låser op deres mønter til at blive netværksbidragydere, i modsætning til at bruge dyrt, energikrævende mineudstyr. Hver staker skal låse 32 ethere eller deltage i en indsatspulje og kombinere deres ether med andre for at deltage i at skabe nye blokke på Ethereum PoS blockchain. Ethereum 2.0-opgraderingen ruller ud i flere faser. De indledende inkluderer:

 • Fase 0: Beacon-kæde og lancering af proof-of-stake
 • Fase 1: Sammenlægning af de gamle og nye Ethereum-blokkæder
 • Fase 2: Introduktion af “shard”-kæder og roll-up-teknologi
 • Fase 3: Sikkerhedsforbedringer

Fase 0 blev lanceret i december 2020, og Beacon er en separat Ethereum blockchain, der introducerede et proof-of-stake-system. Det er også ansvarlig for oprettelse af nye blokke, transaktionsbekræftelse, satsning af belønninger og styring af nye Ethereum-blokkæder kaldet “shard-kæder.”

I den næste store udviklingsfase vil Ethereums Beacon-kæde blive koblet til Ethereum-hovednetværket og vil erstatte det nuværende, energikrævende proof-of-work-system med proof-of-stake. Netværksinteressenter kendt som “validatorer” vil begynde at producere blokke, verificere transaktioner og administrere sikkerheden af blockchain i stedet for minearbejdere, efter at Ethereum og Eth 2.0 er fusioneret.

Efter fusionen vil der være yderligere, mindre nødvendige opgraderinger. Den næste opgave for Ethereum-udviklere vil være at aktivere sharding, hvilket skaber flere mini-blockchains. Hvert shard vil være ansvarlig for at verificere sit eget sæt af transaktioner i stedet for at hele netværket verificerer hver enkelt transaktion. Beacon-kæden vil fungere som hovedkoordinator mellem disse shards og tilfældigt tildele validatorer til hver.

Med både PoS og sharding aktiveret forventer Ethereum-udviklere, at de vil foretage yderligere tweaks for at forbedre netværkets sikkerhed. Det inkluderer tilføjelse af anonymitetsfunktioner for at skjule validatoridentiteter bag blokforslag. Det omfatter også udnyttelse af nye teknologier såsom Verifiable Delay Function (VDF) for yderligere at sikre tilfældigheden af validatortildelinger og gøre det sværere for ondsindede aktører at forstyrre netværket.

Nøglehændelser og styring< /strong>
Som nævnt ovenfor blev Ethereum oprindeligt udtænkt af Buterin, den russisk-canadiske computerprogrammør. På det tidspunkt var Buterin kun 19 år gammel.

I november 2013 udgav han Ethereum-hvidbogen – et teknisk dokument, der skitserede visionen og teknologien bag det foreslåede projekt. En måned senere bad Buterin den israelsk-amerikanske Amir Chetrit om at deltage i hans projekt. De to havde arbejdet sammen på et særskilt projekt kaldet “Colored Coins” – som efterfølgende lagde grunden til NFT-markedet.

Ikke længe efter udgivelsen af hvidbogen deltog Buterin i en Bitcoin-konference i Miami, hvor han mødte en række interesserede udviklere og investorer, der sluttede sig til Ethereum-projektet som medstiftere. Disse omfattede Mihai Alisie, Anthony Di Iorio og Charles Hoskinson
Joseph Lubin, Jeffrey Wilcke og Wood blev senere introduceret som projektets sidste tre medstiftere. Sammen dannede holdet på otte medlemmer en enhed kendt som Ethereum Foundation – en schweizisk-baseret nonprofitorganisation. En tvist mellem Hoskinson og Buterin om, hvorvidt Ethereum skulle være en for-profit virksomhed, førte til, at Hoskinson forlod projektet.

I løbet af nogle få år trådte alle syv medstiftere af eller blev løsrevet. fra Ethereum, hvilket efterlader Buterin som den sidste tilbageværende aktive medstifter.

Ethereum-protokollen blev officielt lanceret i 2015 og steg hurtigt til at blive verdens næststørste kryptovaluta efter markedsværdi bag bitcoin.