ompenge.dk

Campingvogne til salg på Gul og Gratis

Se alle campingvogne på Gul og Gratis her: https://www.guloggratis.dk/camping/campingvogne/

Disse 9 ting skal du være opmærksom på, når du køber en campingvogn på Gul og Gratis

Campingvogne til salg på Gul og Gratis kan være en jungle at finde rundt i, hvis man ikke har en rettesnor at gå efter i forhold til, hvad man skal være særligt opmærksom på, når man køber en brugt campingvogn.

Det kan være et broget marked, og du skal jo helst ende ud med at være tilfreds med dit køb. Her ser vi på 7 forskellige ting, du kan være særligt opmærksom på inden og under dit køb af brugt campingvogn.

1. Hvordan er anhængertrækket?

Der skal være et solidt og godt fungerende anhængertræk, som gør, at du kan koble campingvognen til bilen. Her er det både selve anhængertrækket, der skal kunne trækkes fint og ubesværet ned over anhængeren på bilen, ligesom det også skal virke med elektriciteten, hvor blinklyset skal virke. Prøv det gerne af, når du ser på campingvognen og kobl den til din egen bil. Prøv både bremselys og blinklys af.

2. Hvordan er standen?

Den generelle stand er vigtig på en campingvogn, fordi den er dit midlertidige hjem på campingpladserne, og dermed skal den gerne kunne holde til både vejr, vind, blæst og sne, ligesom den også skal kunne holde til at køre bag bilen med bump på vejen, op og ned ad færger og holde til sving og høj hastighed. Intet må her sidde løst, som kan falde af, og dækkene skal være fine og intakte og med brede riller i.

Der skal også være intakte vinduer i, ligesom malingen skal være fin og jævn. Det er altid vigtigt, at du får lov til at gennemgå vognen både ude og indenfor.

Indenfor skal du se, om køkkenet virker, om sofasættene kan slås om til sengepladser, om toilettet er fint og om der er en fin lugt i vognen. Har der for eksempel været røget i vognen, kan det helt sikkert både ses og lugtes.

3. Hvordan er forteltets stand?

Hvis der hører et fortelt til campingvognen, skal du gerne kunne få lov til at slå dette op, inden du køber vognen. Tjek her, om der er revner i dugen, om lynlåsene virker ordentligt og om der stadig er snoretræk, der kan spændes ud med pløkker, så det holder ekstra godt fast på forteltet i blæst og storm.

4. Prøvekør campingvognen

Et er at se campingvognen, men noget andet er at prøve at køre med den. Her kan du se, om den kører fint med, både ligeud og i sving, samt ved høj og lav hastighed. Tjek også her, om der er nogle mislyde, noget der skurrer, enten fra anhængertrækket, fra dækkene eller fra bagenden.

Det er ligeledes vigtigt at prøve, hvordan den er kompatibel med netop din bil, for din bil kan også hænge lidt for meget med bagenden, hvis din bil er lidt for lille og campingvognen lidt for stor i størrelse. Her skal størrelsen passe til din bil, hvilket ses tydeligt ved prøvekørsel.

5. Hvordan er prisen, fair eller for høj?

Det er en fordel at du googler prisen på det valgte mærke eller model fra ny, så du ved, hvor meget den er sat ned i pris. Vurder her, om salgsprisen i annoncen er en fair pris, også i relation til dens alder, stand og øvrige fejl og mangler, som står skrevet i annoncen.

Derudover er geografien også vigtig, hvorvidt du skal køre langt for at se den, eller om den er tæt på din husstand. Sammenlign også gerne med andre salgsannoncer for samme mærke eller model, så du får et generelt indtryk af, hvordan prisniveauet ligger.

6. Hvordan er sælger?

I forhold til at undgå at blive snydt, er det også vigtigt, at du fornemmer, hvordan sælgers opførsel er. Vil sælger ikke mødes privat, men et offentligt sted, eller må du ikke prøvekøre campingvognen, skal du være mistænksom. Ligeledes kan overdragelse af forsikringspapirer, kvittering for sælgers køb eller andre vigtige dokumenter sige noget om, om der er tale om en reel handel eller ej.

Brug altid din sunde fornuft, og tillad dig at sige nej tak, såfremt du ikke har en god mavefornemmelse.

7. Tjek, at alle ting er der.

Når du læser salgsannoncen, står der måske, hvilke ting, der følger med i salget. Det kan være alt fra fortelt, pløkker, tørcloset til køleskab, tæpper og gardiner. Når du ser på campingvognen, kan du med fordel lave en lille tjekliste, hvor du noterer, at alle ting er der, samt hvilken stand de er i.

Dette giver ro i maven, samt mulighed for forhandling af prisen, såfremt en væsentlig ting mangler, for eksempel forteltet.

8. Virker elektriciteten?

I moderne campingvogne er der både køleskab, mulighed for lamper, opladning af mobiltelefoner og tablets samt brug af hårtørrer og barbermaskine. Tjek om elektriciteten virker i vognen, tænd for eksempel en lampe og se, om der er lys i køleskabet og om det køler.

9. Gå efter din smag og din mavefornemmelse

En campingvogn skal være dit næste mobile hjem, og her skal du og familien eller partneren tilbringe utroligt mange timer.

Derfor er det vigtigt, at du går med din mavefornemmelse, og føler, at den kan udgøre et trygt, komfortabelt og velfungerende hjem for dig. Det handler også om personlig smag, og måske føler du dig bedst tilpas med en vintage campingvogn, hvor det ikke er top komfort, du går efter, men mere en vogn med ånd, personlighed og en unik indretningsstil, der også har mange år på bagen.

Det kan omvendt være, at du er mere til top komfort med luksus sofa, velekviperet køkken og et super rummeligt fortelt. Det er kun dig, der kan fornemme, hvad der vil virke mest som dit kommende hjem.

10. Hvordan virker varmesystemet?

På moderne campingvogne er der også et varmesystem, så I også kan bruge campingvognen om vinteren og efteråret. Tjek her, om det virker, og om der er mulighed for at skrue op og ned, samt om der medfølger en fjernbetjening og hvordan denne virker.

Kendte mærker og modeller af campingvogne

Hvad skal du så gå efter, når du gerne vil købe en brugt campingvogn på Gul og Gratis? Der findes et utal af mærker og modeller, og hvilke er bedst? Her kan vi i hvert fald pege på de campingvogne, der udpeges til at være de bedste i test.

Anno 2022 er den bedste campingvogn i den kategori, som de kalder “årets campingvogn” for familier, blevet kåret til at være mærket Adria AVIVA 472 PK. Det er ligeledes Adria mærket, der løber med prisen for “årets campingvogn” for par, nemlig Adria Alpina 663 HT.

Den mest sælgende campingvogn anno 2021 er mærket Adria Adora. Alle campingvogne af mærket Adria er virkelig gode campingvogne af høj kvalitet, og disse kan du trygt og sikkert gå efter på Gul og Gratis.

Andre gode mærker, som du trygt kan gå efter er:

  • Dethleffs
  • KABE Estate
  • Knaus Südwind
  • Tabbert Rossini 520
  • Hobby Maxia 660 WQM
  • Polar Edition 620 S.

Vi håber, at du/I med denne guide vil kunne finde den helt rette brugte campingvogn her på Gul og Gratis, og ønsker rigtig god fornøjelse med alle de mange spændende oplevelser, som livet med og i campingvognen vil bringe jer i fremtiden.

Mange campingvogne til salg

Her på siden har vi mange fine Campingvogne til salg på Gul og Gratis. Der er mange campister, der især forbinder en campingvogn med den ultimative frihed, fordi man her har sit hjem med sig, hvor end man tager hen i verden.

Det spændes fint bagpå en bil med anhængertræk, og i selve vognen har man alt, man behøver fra køleskab, lille køkken med vask og kogeplader, lille toilet, siddeareal samt senge.

Det er ens mobile hjem, der ikke engang skal slås op som et telt, et villatelt eller en camplet, men bare står klar, lige når man er landet på campingpladsen med bilen. Derudover kan man nemt campere gratis i Sverige, hvor der er en den såkaldte alle mandsret, hvor man kan parkere frit i naturen, uden at det koster noget.

Det er i denne henseende også en mere besparende ferie – og livsform, som man vælger til med en campingvogn.

Naturskønne campingpladser

Mange campingpladser ligger også utroligt naturskønt, både i Danmark og i udlandet, på store naturgrunde, ved siden af skov, floder, åløb og havet. Det er derfor også en naturoplevelse, der venter en, når man har sin campingvogn med rundt på ferien. Man er midt i naturen på en helt anden måde end med et hotelværelse, hvor man også er mere isoleret fra de andre gæster.

På en campingplads falder man let i snak med de andre campister, når man står og vasker op i fælleskøkkenet eller når man laver mad også der.

Der er dermed også et stort socialt aspekt i at være campist, som campingvognen opfylder. Her skal vi se nærmere på, hvad du skal være opmærksom på, når du vælger at købe en brugt campingvogn via Gul og Gratis. Dernæst ser vi nærmere på nogle gode modeller og mærker af campingvogne, som du med fordel kan kigge efter, når du ser på salgsannoncer på Gul og Gratis.

Se alle campingvogne på Gul og Gratis her: https://www.guloggratis.dk/camping/campingvogne/