ompenge.dk

Joller til salg på Gul og Gratis

Se alle joller til salg på Gul og Gratis her: https://www.guloggratis.dk/sport/baade/jolle/

Er du på udkig efter din nye jolle? På Gul og Gratis finder du både brugte eller nye joller. Her er nemlig mange joller til salg i hele Danmark. Herunder har vi også samlet tips til dig, der skal købe en jolle, samt brugbare informationer om joller generelt.

3 ting du skal være opmærksom på, når du køber joller på Gul og Gratis

Hvad skal du egentlig være opmærksom på, når du køber en jolle? Det forklarer vi lige herunder, så du får købt den rigtige båd til dig.

Sælgers troværdighed

Find ud af, hvad prisen på din ønskede type af jolle er. F.eks. overstiger prisen på en brugt Laserjolle meget sjældent 45.000 kr., og en kapsejladsjolle kan du købe fra 20.000 kr. I gennemsnit koster en brugt jolle omkring 30.000 kr. og opad. Her kan du dog godt kræve eller forvente, at der er lidt ekstraudstyr med i handlen.

Du skal altid huske, at tjekke eller bede på bevis på, at der ikke er pant i jollen, er det medfølgende udstyr. Vil sælger ikke give det til dig, så er det et tegn på, at det ikke er en troværdig sælger, du har med at gøre.

Identifikation af jollen

Sørg for at få den rigtige identifikation på jollen. Du kan ofte afkode vigtige informationer om aktivet, når du har skrognummeret eller det såkaldte Hull Identification Number (HIN). Du skal ved laserjoller f.eks. også sørge for et klistermærke med sejlnummeret.

Tætheden i skroget

Utætheder kan opstå mange steder, og tætheden er det vigtigste, når du skal købe en jolle. Når skroget er utæt, samles vandet sig mellem skrogdelene. Du kan teste utætheder ved at vippe båden for at se, om skroget indeholder vand.

Vær opmærksom på, at der altid kan være lidt kondens i selve skroget. Det betyder ikke, at jollen er utæt. Det kan i stedet være en indikation på fugtighed i luften eller vand, som har fundet vej gennem åndehullet i jollen.

Se alle joller til salg på Gul og Gratis her: https://www.guloggratis.dk/sport/baade/jolle/

Hvad er en jolle?

En jolle er en mindre robåd eller båd men en mindre motor. Jollen kan sejles på mange forskellige måder. Det inkluderer med årer, en påhængsmotor eller med sejl. Jollen kommer også i mange typer, mærker og til mange forskellige formål.

Herunder ser du generelle specifikationer for joller:

 • Kan bruges på havet eller søen.
 • Kan rumme op til 5 personer.
 • Har en størrelse på 5-12 fod.
 • Drives af påhængsmotor eller vind.
 • Mulig at trække på en trailer.

Hvilken jolle skal du vælge?

Der findes mange forskellige typer af joller til mange forskellige formål. Derfor gennemgår vi fire populære jolle-typer herunder.

Oppustelige joller er gode som hjælpebåde, fordi de både er hurtige og stabile. Samtidig er siderne bløde, så den skader og mærker ikke andre både, når den støder på siden. Hjælpebåden kan derfor være et godt redskab til f.eks. livredderen.

En jolle med påhængsmotor kan du bruge til den korte weekendtur. Her kan du fiske, udforske og snorkle fra. Derfor er jollen med motor god til dig, som er lystfisker eller dig, som gerne vil opleve Danmark på små dagsture.

Robåden er til dig, som vil træne på åbent hav. Her skal du som udgangspunkt bruge dine egne kræfter til at drive båden fremad. Det er en sport, som kræver mange kræfter, men hvor der er vilje, er der ej.

En jolle med sejl bruges til sejlsport i mange klubber. De bruges ofte til at lære børn det grundlæggende inden for sejlsport. I mange sejlklubber kan du tage både certifikater eller deltage i ungdomsprogrammer.

Populære jolle mærker

Jollen bliver hele tiden genopfundet. Der kommer nye mærker til, og de nuværende videreudvikler. Herunder ser du nogle af de mest populære jolle-mærker på Gul og Gratis.

 • Askeladden
 • Crescent
 • Seaexplorer
 • Terhi
 • Örnvik

Du finder både danske og udenlandske mærker på Gul og Gratis. Vær opmærksom på, at der kan være længere leveringstid på nye joller, som hentes hjem fra udenlandske producenter.

Hvilke materialer laves joller i?

Jollen kan bygges i forskellige materialer. Her ser du en liste over de mest anvendte materialer til joller:

Træ: Træjollen bruges ofte som robåd, og den produceres stadig den dag i dag.

Glasfiber: De fleste joller i dag er lavet af glasfiber, fordi det kræver minimal vedligeholdelse.

PVC eller Hypalon: De syntetiske stoffer bruges primært til de oppustelige joller.

Generelt er jollen bygget meget enkel, når det kommer til teknologi. De moderne joller kan dog være. Bygget af kulfiber, fordi det gør dem lette at håndtere, når der skal sejles, flyttes eller løftes.

Ny eller brugt jolle?

Der er ikke nogen tvivl om, at udgifterne til vedligeholdelse af en ny jolle er mindre end til en brugt jolle. Vedligeholdelse inkluderer f.eks. lakering af træ, polering af glasfiber eller lapning af huller. Enkelte gange skal sejlet måske repareres eller årerne udskiftes. Alt det koster selvfølgelig penge.

Køber du en ny jolle, kan der være bedre muligheder for finansiering, når du køber den hos en forhandler. Til gengæld er den nye jolle også markant dyrere end den brugte jolle. Til gengæld kræver den mindre vedligeholdelse.

Find din brugte jolle på Gul og Gratis

Du kan finde mange brugte joller på Gul og Gratis. Her giver vi dig tre grunde til at investere i en brugt jolle:

 • En brugt jolle er billigere.
 • Den kommer ofte med ekstra udstyr, som ikke koster ekstra.
 • Jollen kan leveres med det samme.

Overordnet, så kan det give god økonomisk mening at købe en jolle, som ikke er mere end et par år gammel. Den kræver minimal vedligeholdelse, fordi de stadig er forholdsvis ny. Men værditabet, hvis du skal sælge den igen, er ikke lige så stort som ved en spritny jolle.

Spørgsmål og svar om joller

Hvor meget koster en jolle?

En god brugt jolle koster fra ca. 30.00 og opefter. Prisen på en jolle afhænger dog generelt både af alder, stand og type.

Hvor lang er en jolle?

En jolle defineres ofte som en åben båd, der ikke er mere end 6 meter lang.

Hvor bred er en jolle?

Bredden på en jolle varierer alt efter, hvor mange personer den kan rumme.

Se alle joller til salg på Gul og Gratis her: https://www.guloggratis.dk/sport/baade/jolle/