ompenge.dk

Landbrugsmaskiner til salg på Gul og Gratis

Se alle de maskiner der er til salg lige nu: https://www.guloggratis.dk/maskiner/landbrugsmaskiner/

Leder du efter din nye landbrugsmaskine? Tag med fordel et kig på brugte eller nye landbrugsmaskiner på Gul og Gratis, hvor du finder mange forskellige til salg.

Herunder kan du også læse mere om, hvad du skal være opmærksom på, når du køber en landbrugsmaskine af en forhandler eller privat på siden.

3 ting du skal være opmærksom på, når du køber landbrugsmaskiner på Gul og Gratis

Ved du, hvad du skal være opmærksom på, når du køber en landbrugsmaskine? Det forklarer vi lige herunder, så du får købt den rigtige maskine til dig.

Hvilken stand er maskinen i?

Standen på den maskine, du køber, er vigtig. Den kan være forskellen på, om du skal skifte maskinen ud om to, ti eller tyve år. Derfor har vi samlet fire punkter, som kan indikere noget om standen på din nyfundne landbrugsmaskine.

Årgangen siger ikke noget direkte om standen. Det giver dog sig selv, at en ny maskine har en længere holdbarhed end en maskine, der er 20 år gammel.

Tekniske specifikationer

Herunder har vi samlet fire tekniske specifikationer, du skal undersøge, inden du køber en ny maskine. Husk altid at sammenligne de tekniske specifikationer med prisen samt, hvad du egentlig har brug for.

Maksimal løftekapacitet har indflydelse på, om du kan bruge maskinen til det, du skal. Der er forskel på, om du skal køre med korn eller tungere varer.

Motorydelsen har betydning for hvor stor kraft, motoren kan levere arbejdet i. Den måles ofte i kW eller hk.

Egenvægten er vigtig, da du skal have kørekort til at køre med landbrugsmaskiner af høj vægt.

Produktionslandet kan få betydning for omkostningerne ved reparation, hvis mærket ikke er populært herhjemme. Husk derfor at tjekke mulighederne for service og reparation, hvis du ikke selv kan sørge for det.

Alt det juridiske

Har du heller ikke lyst til at købe en maskine for at finde ud af, at der er gæld i maskinen, at sælger var en svindler eller andre ubehagelige overraskelser? Her kan du læse mere om, hvilke juridiske oplysninger, du skal være opmærksom på og sørge for at have i orden.

 • Lav en salgsaftale, som indeholder stelnummer, udstyr, motornummer mv.
 • Sørg for at indhente en kopi af registreringsattesten, hvis du køber et indregistreret køretøj.
 • Se den originale købekontrakt, når du køber en brugt maskine.
 • Tjek for evt. pant i aktivet i personhåndbogen.
 • Og indhent evt. en revisorerklæring på, at der ikke er pant i aktivet.
 • Bed om en kopi af den originale faktura.
 • Få rådgivning, når du køber store og komplekse landbrugsmaskiner.
 • Husk, at du hellere skal spørge sælger én gang for meget end én gang for lidt.

Se alle de maskiner der er til salg lige nu: https://www.guloggratis.dk/maskiner/landbrugsmaskiner/

Skal du købe maskinen hos en privat eller en forhandler?

Det er vigtigt at slå fast, at landbrugsmaskiner, som købes hos private, kan være lige så vedligeholdte og gode som landbrugsmaskiner, der købes hos en autoriseret forhandler. Den store forskel på at købe maskiner hos private frem for forhandlere findes ofte i følgende:

Muligheden for finansiering kan være anderledes hos forhandlere, da de ofte kan tilbyde f.eks. leasing.

En forhandler er ofte også autoriseret til at håndtere reparationer og service af bestemte mærker. Her kan du nogle gange få rabatter eller gode aftaler, hvis køretøjet også er købt hos forhandleren.

Forhandleren foretager ofte et syn af landbrugsmaskinen, inden den bliver udbudt til salg. På den måde skal du ikke selv ud at hente hjælp til en evt. vurdering af maskinen, hvis du køber den hos en forhandler.

Find brugte landbrugsmaskiner på Gul og Gratis

På Gul og Gratis finder du mange brugte landbrugsmaskiner. Men hvorfor skal du egentlig købe en brugt landbrugsmaskine?

 • Brugte landbrugsmaskiner er billigere.
 • Det er en fordel, hvis dit budget ikke rækker til et lån.
 • Brugte maskiner kommer ofte med ekstra udstyr – helt uden, at det koster ekstra.
 • Værditabet er mindre, hvis du skal sælge maskinen inden for kort tid
 • Maskinen bliver leveret med det samme

Der findes selvfølgelig også ulemper ved at købe brugte landbrugsmaskiner. Det kan være, at garantien på maskinen er udløbet, der er større udgifter til reparationer eller at maskinen kører mindre på literen. Det er alt sammen punkter, som du skal regne på eller vurdere, når du køber en ny eller brugt maskine.

Populære mærker af landbrugsmaskiner

Der kommer hele tiden nye mærker til. Dog forbliver de populære mærker oftest dem, du finder flest modeller af på Gul og Gratis. Herunder ser du fem populære mærker inden for landbrugsmaskiner i Danmark:

 • New Holland 550
 • John Deere
 • CaselH
 • Massey-Ferguson
 • Fendt

Vælger du et udenlandsk mærke, skal du være opmærksom på, at der kan være leverings- og transporttid fra den udenlandske fabrik.

Forskellige landbrugsmaskiner

Herunder finder du et udvalg af forskellige landbrugsmaskiner, du kan købe på Gul og Gratis – samt en kort forklaring på, hvad maskinerne primært bruges til.

Traktor

Find gamle, små eller store traktorer til salg på Gul og Gratis. Traktoren, som er motordrevet, bruges til at trække drive diverse landbrugsredskaber. Det er en af de mest velkendte maskiner i hele landbrugssektoren.

Mejetærsker

Mejetærskeren er et tærskeværk, som tærsker, høster og skiller avner og halm fra. Frø og kerner opsamles i tanken, imens resterne efterlades i en bane efter maskinen. Kort sagt, så mejer mejetærskeren først kornet. Bagefter tærskes og skilles kornene fra.

Harve

Harven bruges til at udjævne jorden, når den er blevet vendt med ploven. Redskabet har tænder af jern eller træ, som sidder på en ramme, forsynet med en trækanordning.

Skårlægger

Skårlæggerne er en meje, som bruges til at meje afgrøderne og ligge dem i rækker, så de senere kan behandles med andre maskiner.

Tromle

Tromlen bruges til at tromle marken efter såning. Det er en fordel at tromle lerjord, så kernen kan pakkes helt ned i fugten. Samtidig tromles der kun, hvis vejrudsigten melder tørvejr mindst syv dage frem.

Tilbehør og reservedele til landbrugsmaskiner

Tilbehør og reservedele til landbrugsmaskiner er en fordel at købe brugt. På gul og gratis finder du alt fra reservedele til traktorer, hjul til landbrugsmaskiner eller næsehjul til landbrugsvognen. Du kan let opgradere din maskine ved at købe brugte reservedele tilbehør, så den holder flere år endnu.

Finansiering af landbrugsmaskiner

For at drive et effektivt landbrug, skal du have ordentlige maskiner, materialer osv. Det kan blive dyrt, for det kræver måde kapital til anskaffelse og vedligeholdelse. Det er med andre ord en stor investering at drive moderne landbrug. Derfor er det altid en god idé at kigge på dine finansieringsmuligheder.

Som udgangspunkt findes der tre måder, du kan finansiere din brugte eller nye landbrugsmaskine på:

 • Køb maskinen kontant.
 • Lease din maskine.
 • Lån penge i banken til maskinen.

Du bør altid tale med banken ved større investeringer. De kan vejlede dig til den bedste og mest økonomisk fornuftige løsning til dig og din nuværende situation.

Leasing af landbrugsmaskiner

Et ”billigere” alternativ til køb af landbrugsmaskiner kan være leasing. Denne løsning er billigst på kort sigt. Leasing kan sammenlignes med at købe maskinen på afbetaling. Landbrugsmaskiner kan også lejes, hvilket kaldes operationel leje. Her er der f.eks. ingen udbetaling, kapitalbinding eller oprettelsesomkostninger.

Spørgsmål og svar om landbrugsmaskiner

Hvad hedder de forskellige landbrugsmaskiner?

De førende mærker inden for landbrugsmaskiner forhandler f.eks. mejetærskere, ballepressere, landbrugstraktorer, teleskoplæsseren, græsredskaber, plove osv.

Hvem løber brugte landbrugsmaskiner?

Mange landmænd køber brugte landbrugsmaskiner. Skal du sælge eller købe en brugt landbrugsmaskine, så kan du let gøre det på Gul og Gratis.

Se alle de maskiner der er til salg lige nu: https://www.guloggratis.dk/maskiner/landbrugsmaskiner/