ompenge.dk

Traktorer til salg på Gul og Gratis

Se alle de traktorer der er til salg lige nu: https://www.guloggratis.dk/maskiner/landbrugsmaskiner/traktor/

Er du en garvet landmand, der har en del tønder land med diverse afgrøder som korn, majs, ærter, blomster eller brakmarker med græs og ukrudt, kender du sikkert allerede alt til traktorer, hvordan man bruger dem og hvordan de fungerer optimalt samt hvad man skal kigge efter i forhold til fejl og mangler.

Det kan også være, at du er helt ny udi at være landmand, og har lige har købt et landbrug eller en landejendom, hvor du gerne vil dyrke jorden, enten på fuldtid eller som fritidslandmand. Uanset hvad, er der stor sandsynlighed for, at du har brug for at erhverve dig en traktor til at pløje din mark eller slå flere hektar græs.

Hvad skal traktoren bruges til?

Der er mange forskellige slags traktorer at vælge i mellem, og der er mange forskellige slags formål, hvormed du skal bruge traktoren. Det kan være alt fra græsslåning til pløjning og opsamling af diverse ting på et lad, såsom grøntsager eller korn.

Her kan det komme på tale at købe en brugt traktor, fordi en ny er meget dyr, og du måske også har gode erfaringer med at købe dem brugt. Her ser vi nærmere på, hvad du skal være opmærksom på, når du køber en traktor på Gul og Gratis og dernæst ser vi på nogle forskellige typer af traktorer, som man kan vælge i mellem.

10 ting du skal være opmærksom på, når du køber en brugt traktor på Gul og Gratis

1. Hvad skal traktoren bruges til?

Det første, du skal være opmærksom på, når du køber en brugt traktor på Gul og Gratis er, at den skal bruges til det, som du køber den til. Dette vil sige, at formålet med traktoren også skal svare overens med brugen i praksis, for ellers dækker dens forsikring ikke.

Bruger du den til rendegravning, hvor du har købt den til at slå græs, kan der være et forsikringsproblem, hvis den går i stykker og du ønsker erstatning herfor. Vær derfor sikker på, at du er klar over, hvad dit formål med traktoren er.

2. Hvilket terræn skal traktoren bruges til?

Skal traktoren bruges op ad bakker, hvor den skal bruge flere hestekræfter eller skal den bruges på fladt terræn, hvor det går lettere? Ligeså er underlaget vigtigt, for der er forskel på, om det er lerunderlag, hvor traktoren let glider og sidder fast eller det er mere fast og hård grund, hvor traktoren kører mere gnidningsfrit.

Og det er jo lidt abstrakt sagt, så hvad betyder det i praksis? Det betyder, at du skal regne med cirka 15 hestekræfter for hvert enkelt plovskær.

3. Hvilke redskaber skal du bruge?

Hvilke redskaber skal du montere på traktoren, for eksempel et plovskær eller en rive? Dette har betydning for, hvor mange hestekræfter, som du skal bruge. Jo flere redskaber, jo kraftigere motor, skal du bruge.

Det er vigtigt, at du vælger en traktor med kraftudtag, fordi den får en lettere forbindelse til alt udstyret samt redskaberne via dens drivaksel system. Her er det mere og mere almindeligt at bruge tusind rpm PTO, fordi de fleste redskaber kræver denne standard for kræfter.

Skal du bruge traktoren til at montere en frontlæsser, vil er det værd at anbefale, at vælge et direkte hydrauliksystem. Dette handler om, at du når du kobler ud, vil der være mere hydraulisk kontrol.

4. Hvilken tilkobling skal du vælge?

Det anbefales, at du vælger en tre punkts tilkobling. Den tilgodeser først og fremmest et alsidigt behov.

5. Hvorfor spiller traktorens alder en afgørende rolle?

Traktorens alder spiller en stor rolle i dit køb, ikke fordi den så har lettere ved at gå i stykker og viser aldringstegn, men fordi visse traktorer på et tidspunkt er taget ud af produktion, hvilket gør, at du senere, hvis du får brug for reservedele, ikke vil kunne få fat i dem.

Simpelthen fordi de ikke produceres mere. Derfor er det vigtigt, at du undersøger, hvorvidt den traktor, du har fået øje på, stadig produceres. Det kan både være i forhold til et bestemt mærke og en bestemt model.

6. Hvorfor er prisen vigtig?

Det er meget normalt at tænke, at en billigere traktor er at foretrække fremfor en dyr traktor. Men her skal du også tænke langsigtet.

Hvis du ved allerede før købet, at du gerne vil sælge traktoren igen, måske fordi den kun skal bruges til noget sæsonbetonet arbejde, er der større chance for, at du kan sælge den til en højere pris, hvis du selv har givet en vis sum penge for den. Derfor kan det være et kvalitetsstempel, at den er lidt dyr i det.

7. Hvilken stand er traktoren i?

Det kan være svært at finde ud af, om traktoren har nogle skjulte fejl og mangler, eftersom mange traktorer ved første syn ser fine ud. Her skal du særligt holde øje med følgende:

 • Hvordan er koblingen? Glider den let eller besværet?
 • Kig på traktorens ramme: Kan du se nogle svejsninger eller synlige reparationer?
 • Kig på motoren, når du starter den: Kommer der røg ud af den?
 • Kig på dækkene: Er der et synligt og dybt mønster i? (ligesom på biler)
 • Når du starter traktoren, læg da mærke til motorlyden: Lyder den fin eller er der noget, der skurrer i ørerne?
 • Kommer der olie ud af den? Drypper den?
 • Hvordan er interiøret i førerkabinen? Er sædet intakt, handskerummet fint osv?
 • Tjek gearstangen, hvordan den kører.
 • Tjek hvor let traktoren er at starte og slukke.

8. Har du mulighed for at få en prøvetur?

Det er altid mest optimalt at få en prøvetur, så du selv kan køre traktoren og mærke, hvordan den kører. Det er ligesom med en bil, du skal kunne føle dig tryg og komfortabel ved at køre den. Her kan du også teste dens trækkraft op ad bakker samt kørsel på ujævn eller mudret jord.

9. Læg altid mærke til sælgerens adfærd

Vi bor jo i et land, hvor vi er vant til at være meget tillidsfulde overfor vores medmennesker, men i et salg skader det ikke at være lidt kritisk. Læg gerne mærke til, hvordan sælgeren er, om du føler, at du bliver prakket noget på, om sælger ønsker en hurtig handel, uden at give dig mulighed for at prøvekøre traktoren osv.

Alle disse fornemmelser giver et godt billede af, om der er skubbet noget ind under gulvtæppet eller om sælger er helt reel og vil dig det bedste.

10. Prøv traktoren med anhænger, frontlæsser eller ladvogn

Ved du inden købet, at du skal bruge traktoren som frontlæsser, som ladvogn til grøntsager eller med andre redskaber, så spørg sælger, om du ikke kan prøve traktoren med disse redskaber på. Det giver et retvisende billede af, hvordan traktoren fungerer med disse ting på.

De mest kendte traktormærker

Der er både små, mellemstore og store traktorer, og her kan vi sige om de mellemstore traktorer, at de mærker, der anses for at være mest pålidelige, er White og Massey Ferguson. Disse kan købes, hvis man har et lille budget.

Søger man efter en kvalitetstraktor, hvor prisen er lidt mere underordnet, er der også mærkerne Claas, Case og New Holland, Fendt, John Deere, Valtra, Deutz-Fahr og McCormick.

Traktorer på mellem 200 og 300 hestekræfter

Hvis du gerne vil have et praj om, hvilke traktorer, der er de mest indregistrerede i Danmark i kategorien 200 til 300 hestekræfter, kan vi referere til en top 10 liste fra 2019.

Disse traktorer kan siges også at være de mest populære, og selvom listen ikke er helt up to date, siger den alligevel noget om, hvad du kan gå efter ved en brugt traktor og dermed være ret sikker på, at den vil være et godt valg/køb.

Top ti listen over de mest indregistrerede traktorer i 2019 er følgende:

 1. Case IH Puma 240
 2. New Holland T7 270
 3. Massey Ferguson 7726S
 4. John Deere 6215R
 5. John Deere 6250R.
 6. Claas Axion 830
 7. Massey Ferguson 8740.
 8. Fendt 724,
 9. Valtra T234
 10. Case Ih Optum 300.

Det er et sikkert valg at gå efter Case IH og New Holland, der var de mest indregistrerede traktorer i 2019, og dernæst kan du også trygt gå efter alle de andre på top ti listen. Det er traktorer af høj kvalitet, som du ser her, og selvom listen er fra 2019, er de ovennævnte traktormærker klassikere på markedet.

Bedst i test blandt traktorer med 120 hestekræfter

Leder du efter en lidt mindre traktor på cirka 120 hestekræfter kan det være lige så relevant at vide, hvilken en, du skal gå efter. Ser man på en bedst i test af 7 forskellige all round traktorer, er der kun lidt, der skiller dem ad. Dette viser testen i landbrugsmagasinet TraktorTech, hvor de har lavet en storstilet traktortest.

Her blev der målt, hvordan traktoren kører med frontlæsser samt løser opgaver på marken og på vejen med transportopgaver, der både var lette og tunge. Bedst i test viste sig her at være Claas Arion 440 CIS Hexashift. Det var dog kun 7 point, der adskilte den fra testens nr. 2, som blev New Holland T5 120 Dynamic Command. Herefter fulgte Valtra og John Deere.

Den overordnede konklusion på testen blev, at det kun var få point, der skilte de 7 traktorer ad, hvilket viser, at du sagtens kan vælge mellem alle 7 modeller, fordi de alle er af høj kvalitet. De løste dog de enkelte opgaver forskelligt, og her kan nævnes, at bedste til frontlæsning var Massey, Valtra og John Deere, og derfor anbefaler vi, at du vælger en af disse tre mærker til denne opgave.

Vi håber, at ovennævnte tips og råd kan føre dig lettere hen til og tættere på din næste brugte traktor.

Rigtig god fornøjelse med køb af brugt traktor her på Gul og Gratis.

Se alle de traktorer der er til salg lige nu: https://www.guloggratis.dk/maskiner/landbrugsmaskiner/traktor/