ompenge.dk

Hvad er bitcoin kontanter?

En kryptovaluta, der ligner og lyder meget som bitcoin, har sneget sig op på top 10 største digitale valutaer: bitcoin cash. Bitcoin cash deler det meste af sin kode med bitcoin. Men det er væsentligt hurtigere til at behandle transaktioner. Kryptovalutaen har et øjeblik: Den steg mere end 11% torsdag og mere end 300% i år, ifølge Coinbase. Her er, hvad du behøver at vide om bitcoin-kusinen, der hurtigt vokser i popularitet.

Hvad er bitcoin-kontanter?
Bitcoin-kontanter blev udviklet i 2017 som en opdeling af bitcoin, kendt som en “gaffel” i kryptosprog, for at løse nogle af bitcoins problemer, efterhånden som det blev mere populært. Bitcoin, som kører på et decentraliseret hovedbogssystem kendt som blockchain, kan kun behandle maksimalt syv transaktioner i sekundet, hvilket gør det til en mindre end ideel krypto til daglige transaktioner.

“Bitcoin-kontanter er versionen af bitcoin, der implementerede en stigning i transaktionskapaciteten,” fortalte digital valuta-økonom Alex de Vries til CNN Business.

Bitcoin-kontantskaberne havde til formål at hæve bitcoins blokstørrelsesgrænse på en megabyte hvert 10. minut – hvilket betyder, at maksimalt syv transaktioner i sekundet – til otte megabyte hvert 10. minut, sagde de Vries. Bitcoin kontantblokke kan gå op til 32 megabyte.

Skaberne af bitcoin cash, “skrev en opdatering til Bitcoin-softwaren, som øgede transaktionsgrænsen,” sagde de Vries, og dermed blev den nye kryptovaluta født .

Bitcoin kontanter delt i to i 2018, i en lignende situation, hvilket skaber en anden gaffel kaldet bitcoin SV, som med en markedsværdi på næsten $8 milliarder i øjeblikket er rangeret som nummer 19 i de bedste digitale valutaer liste på Coinbase.

Hvad er forskellen mellem bitcoin-kontanter og bitcoin?

  • For det første er der mindre efterspørgsel efter bitcoin-kontanter. Bitcoin er langt den største digitale valuta, med en markedsværdi på mere end $1 billion, ifølge Coinbase. Bitcoin kontanter har på den anden side netop passeret Litecoin for at blive nr. 10 på listen over største digitale valutaer med en markedsværdi på næsten 26 milliarder dollars.
  • Selvom begge har 18,7 millioner digitale mønter i universet , er efterspørgslen ikke nær den samme for bitcoin-kontanter som for bitcoin: En mønt bitcoin koster omkring $57.168 lige nu, og en mønt bitcoin-kontanter koster omkring $1.412.
  • “Bitcoin-kontanter har vist sig at være en af de mest robuste kryptovalutaer i det digitale valutaøkosystem i dag,” fortalte Konstantin Anissimov, administrerende direktør for den internationale kryptovalutabørs CEX.IO, til CNN Business.
  • Bitcoin-kontanter skulle prale af hurtigere transaktionshastigheder end bitcoin, men at det ikke lige lykkedes, som skaberne forventede. Bekræftelsestider for bitcoin-kontanter forbliver højere end bekræftelsestider for bitcoin-transaktioner af en række komplicerede årsager. Alligevel har bitcoin-kontanter en klar fordel i forhold til bitcoin: Det er billigere at bruge.
  • Bitcoin-transaktionsgebyrer er steget så højt som $60 i gennemsnit ifølge Coindesk. Og bitcoin cashs gennemsnitlige transaktionsgebyr er i øjeblikket kun 3,5 cent, ifølge BitInfoCharts. Transaktionsgebyrer opkræves, hver gang du overfører mønter, enten til en anden som betaling eller til din egen tegnebog, sagde de Vries.

Er du klar til at købe bitcoin-kontanter?
De fleste af de populære bitcoin-udvekslinger vil også give dig mulighed for at købe bitcoin kontanter. For eksempel kan du købe kryptovalutaen på Coinbase, den digitale valutaveksling, der blev børsnoteret i april.

Bitcoin-kontanter er steget med mere end 139 % i den seneste måned. Det er relativt billigt pr. mønt sammenlignet med andre populære kryptovalutaer såsom ethereum og den originale bitcoin, men det er dyrere end dogecoin, der er blevet til en meme-omdannet kryptovaluta, som i øjeblikket kun er $0,60 pr. mønt.

– Rettelse: En tidligere version af denne historie angav fejlagtigt Bitcoin Cashs transaktionsomkostninger. Fredag var det 3,5 øre.