ompenge.dk

Hvad er Litecoin?

Litecoin var beregnet til at være sølvet til Bitcoins guld, men det er måske ikke en god ting. Litecoin (CRYPTO:LTC) er en kryptovaluta, der blev lanceret i 2011 for at gennemføre kryptovalutatransaktioner hurtigt og billigt. Det blev udviklet ved hjælp af en kopi af Bitcoins (CRYPTO:BTC) kildekode, og det er en af de første altcoins, et udtryk, der bruges til at referere til enhver anden kryptovaluta end markedslederen Bitcoin.

Litecoin i sin tidlige år ofte rangeret som den næststørste kryptovaluta. Dens lighed med Bitcoin gør Litecoin populær blandt dem, der leder efter et overkommeligt Bitcoin-alternativ. Hvis du overvejer at investere i Litecoin, så bliv ved med at læse for at lære alt, hvad du behøver at vide.

Sådan virker Litecoin
Litecoin er en digital valuta, der er decentraliseret, hvilket betyder at den fungerer uden at være afhængig af nogen centraliseret finansiel institution. Litecoin bruger blockchain-teknologi til at behandle og registrere transaktioner, hvor batches af transaktioner løbende tilføjer flere blokke af information til Litecoin blockchain.

Litecoin-minearbejdere bruger enorm computerkraft til at løse komplekse matematiske problemer og optjener retten til at verificere transaktioner , som tilføjer nye blokke til blockchain. Litecoin-minearbejdere kompenseres i Litecoin.

Som valuta kan Litecoin købes, sælges og bruges til køb hos nogle handlende. De fleste Litecoin-indehavere bruger en af disse cryptocurrency-apps eller -børser til at købe eller sælge cryptocurrency:

Coinbase (NASDAQ:COIN): Offentligt handlet cryptocurrency-børs, der begyndte at tilbyde Litecoin i 2017.
Gemini: Kryptobørs, der begyndte at tilbyde Litecoin i 2018.
PayPal Holdings (NASDAQ:PYPL): Global betalingsapp, der begyndte at gøre det muligt for brugere at købe og sælge kryptovaluta, inklusive Litecoin, i 2020.

Risici ved at investere i Litecoin
Få virksomheder accepterer Litecoin eller nogen anden kryptovaluta, hvilket begrænser Litecoins anvendelighed som traditionelle penge. For investorer er det risikabelt at eje Litecoin, fordi det i sidste ende kan blive værdiløst.

Mens enhver kryptovaluta har risikoen for at blive værdiløs, mangler Litecoin i øjeblikket en klar use case. Mens det blev introduceret i 2011 som et alternativ til Bitcoin med hurtigere og billigere transaktionsgebyrer, er der siden lanceret mange kryptovalutaer, der er hurtigere eller mindre omkostningskrævende at behandle end Litecoin.

Litecoin har for nylig udviklet et ry som en mindre sofistikeret kopi af Bitcoin. Dens grundlægger, Charlie Lee, solgte hele sin Litecoin under et tyremarked for krypto i december 2017. Mens Lee hævdede, at salget var for at undgå enhver opfattet interessekonflikt, så mange kryptoinvestorer flytningen som et signal om, at Lee ikke længere var sikker på Litecoins langsigtede succes – en opfattelse, der har eksisteret den dag i dag.

CRYPTOCURRENCY METRIC LITECOIN BITCOIN
Møntudgivelsesdato 7. okt. 2011 9. januar 2009
Maksimal møntforsyning 84 millioner 21 millioner
Gennemsnitlig transaktionstid 2,5 minutter 10 minutter
Halveringsinterval for blokbelønninger 840.000 blokke 210.000 blokke
Minealgoritme Scrypt SHA-256
Datakilde: Litecoin.info.

Møntforsyningerne af Litecoin og Bitcoin er begrænset, med Litecoins maksimum er fire gange større. Litecoin-transaktioner behandles også på omkring en fjerdedel af tiden som Bitcoin-transaktioner.

På grund af denne forskel i transaktionstider halverer Litecoin sine belønninger til minearbejdere, hver gang 840.000 blokke udvindes, mens belønninger til Bitcoin-minearbejdere halveres med udvinding af hver 210.000 blokke. Belønninger halveres for at bevare den relative knaphed af disse kryptovalutaer og bevare deres værdi.

Litecoins minealgoritme, Scrypt, er nyere end SHA-256-algoritmen, der bruges af Bitcoin. Det kræver heller ikke så meget computerkraft. Minealgoritmer er sæt regler, der styrer det beregningsmæssige arbejde, der udføres for at mine en kryptovaluta og verificere dens transaktioner.