ompenge.dk

Litecoin

Samlet volumen 665 330 632 EUR
Høj tid 337,56 EUR -79,01 % ▽
All time low ons jan. 14 2015 0,98 EUR 7119,32% △

Nuværende Litecoin (LTC)-kurs
Litecoin-vekselkursen vækker meget mindre begejstring end Bitcoin- eller Ethereum-kurserne. I modsætning til mere populære kryptovalutaer er LTC-kursen mindre udsat for spekulativ aktivitet, hvilket udmønter sig i relativ prisstabilitet. I tilfældet med Litecoin, et digitalt sølv, udmønter den lavere popularitet blandt investorer sig også til større anvendelighed af kryptovalutaen i transaktioner. Litecoins nuværende kapitalisering er 5 417 822 370 USD.

Det nuværende antal mønter i omløb er 71 965 483,23, og det maksimale antal mønter, der kan være i omløb, er så højt som 84 000 000. Siden sin begyndelse i 2011, er Litecoin steget i værdi med 6481,31% △. Hvilket betyder, at hvis du købte Litecoin for en dollar i 2011 – 3 LTC – i dag ville du have 75,25 USD i din pung!

LTC USD-pris i løbet af 24 timer
Den aktuelle Litecoin (LTC USD) kurs er 75,25 USD i dag, hvilket betyder, at LTC (Litecoin) valutakursen i de sidste 24 timer har ændret sin værdi med 7,39 % △.

Pris LTC PLN i 24 timer
På det polske marked er Litecoin (LTC PLN) vurderet til 329,41 PLN, hvilket betyder, at prisen på Litecoin er ændret med 7,29 % △ inden for de sidste 24 timer.

Hvad er Litecoin?
Litecoin er en P2P (Peer-to-Peer) kryptovaluta, skaberen tog tekniske løsninger fra kildekoden Bitcoin (BTC), Derfor er det nemt at se mange ligheder mellem kryptovalutaer. Kryptovalutaen blev skabt i 2011 af Charlie Lee, som arbejdede hos Google på det tidspunkt.

Målet med Litecoin var ikke at overbyde Bitcoin, skaberen af LTC var klar over styrken og populariteten af Satoshis valuta, LTC er beregnet til at være lille, men sikker, hurtig og billig at handle. Analogt med Bitcoin er hovedprincippet bag projektet at decentralisere og overlade magten til brugerne – alle er deres egen bank.

Hvordan fungerer Litecoin?
Litecoin blev skabt som en letvægtsversion af Bitcoin – en forbedring af den. Derfor ligner Charlie Lees valuta BTC på mange måder, selvom holdet med digitalt sølv fokuserede mere på brugervenlighed, nem adgang og transaktionshastighed. På LTC-netværket genereres en ny blok hvert 2,5 minut, i modsætning til de gennemsnitlige 10 minutter af BTC.

En blok i Litecoin-netværket verificeres af minearbejdere med speciel software, og når en blok er tilføjet til kæden, bliver denne blok synlig for alle netværksdeltagere. Blokken minder om en enorm hovedbog, hvor alle brugeres transaktioner er registreret – når én side (blok) fyldes op, fortsætter posterne på næste side. Alle poster er kronologiske og ubestridte – ligesom en transaktion ikke kan fortrydes, kan en registrering af den heller ikke fjernes fra blokken.

Minearbejdere betales en mindre kommission for at udføre de nødvendige beregninger for at bekræfte transaktioner, hvilket udfyld derefter blokken. På grund af den meget større skalerbarhed af LTC i forhold til Bitcoin, øges transaktionen ikke så dramatisk, når netværket er under belastning.

Hvordan miner jeg Litecoin?
Charlie Lee ville have nem adgang til Litecoin, så han brugte en anden algoritme end Satoshi. Litecoin bruger den nyere Scrypt-algoritme, mens BTC bruger den meget mere komplekse SHA-256. Forskellen i anvendte algoritmer udmønter sig væsentligt i gravning (eller sværhedsgraden ved at grave).

Mens BTC-minearbejdere skal udføre meget komplekse og ressourcekrævende operationer for at bekræfte transaktioner og grave en ny blok op (hvortil de bruge dedikeret hardware – ASIC’er), har LTC-minearbejdere lavere krav til computerkraft, så de kan bruge processorer (CPU’er) og grafikkort (GPU’er) på personlige computere til at grave.

Sammenligning af SHA -256 og Scrypt-algoritmer
Lavere beregningsmæssige vanskeligheder medfører et lavere sikkerhedsniveau. Scrypt også enklere end SHA-256, men på trods af dette er der stadig ingen rapporteret brud på algoritmen bag Litecoin. Der har heller ikke været noget dokumenteret succesfuldt forsøg på at omdanne algoritmen for at bryde den.

Hvem skabte Litecoin?
Litecoin blev skabt af et team af udviklere ledet af Charlie Lee . Den LTC, vi kender, var ikke Charlies første tilgang til at skabe en kryptovaluta – i 2011 skabte Lee Fairbix, en valuta, der var en kombination af den eksisterende Bitcoin og Tenebrix. Desværre var det første projekt ikke så vellykket, og på grund af kodefejl, en sårbarhed på 51 % og det faktum, at hele valutaen blev præ-mineret (mineret tidligt), kollapsede Fairbrix, mens det lagde grunden til Litecoin.

Kun få uger efter det mislykkede projekt afslørede Lee LTC – en valuta, der klart forbedrede Bitcoin på mange måder, selvom den ikke blev skabt som dens konkurrence – det var trods alt beregnet til at blive digitalt sølv – en valuta, der er i stand til at lave hurtige og mindre overførsler, da BTC skulle forblive for store og internationale transaktioner.

Hvem er Charlie Lee?
Charlie Lee er uddannet MIT, efter at have dimitteret i 2000. Fra i begyndelsen af sin karriere var lee fascineret af computere og den digitale verden og var en talentfuld udvikler. I begyndelsen af 2000’erne arbejdede han hos topteknologivirksomheder som Google og Guidewire Software.

Under sin ansættelse hos Google har Mr. Lee arbejdet på projekter som f.eks. Youtube-mobilappen og Chrome OS. Mens han arbejdede hos Google, lærte Charlie, hvad Bitcoin var, og det viste sig at være et vendepunkt i hans karriere. BTC tilpassede sig hans økonomiske verdenssyn på mange punkter, hvilket udmøntede sig i en hurtig fascination af den nye løsning. Charlie adopterede hurtigt BTC og begyndte at eksperimentere med minedrift. Absorberet i sin fascination begyndte han at udvikle ideen om kryptovalutaer på egen hånd og forsøgte at skabe sin egen kryptovaluta.

Skaberen af Litecoin – Charlie Lee
Siden Litecoins lancering , Charlie har arbejdet hos Coinbase – en kryptovalutabørs, der stadig eksisterer i dag. I 2017 besluttede han at forlade virksomheden for at fokusere mere på LTC. Et år senere – i 2018 – var der rygter om, at Charlie ville forlade Litecoin, fordi hans tilstedeværelse og indflydelse på valutaen forhindrede den i at blive fuldt decentraliseret, men på trods af at skaberen selv bekræftede disse rygter, har han endnu ikke besluttet at forlade sit projekt .

Hvad er udbuddet af Litecoin?
Udbuddet af LTC har været top-down på 84.000.000. I øjeblikket er der 66.752.415 cryptocurrency-enheder tilgængelige for handel. Hvilket betyder, at næsten 80% af denne kryptovaluta allerede er gravet op. Heldigvis, som med BTC, er løsningen på at nærme sig den øvre udbudsgrænse cyklisk halvering.

Halvering af Litecoin
Nye Litecoins går i minearbejdernes lommer som en belønning for at grave en ny blok. En minearbejder kan for nok arbejdskraft modtage en vis mængde Litecoin. I tilfældet med Litecoin er halvering mere almindelig, da det kun tager 2,5 minutter at grave en blok op, mens det i Bitcoins tilfælde er hele 10 minutter. Oprindeligt var værdien af belønningen så meget som 50 LTC, hvilket blev oversat til en daglig minedrift på 28.800 LTC!

Historie om halveringer af litecoin
Som navnet antyder – halvering reducerer belønningen til det halve. Hvilket betyder, at ved første halvering blev belønningen reduceret fra 50 LTC til 25 LTC. Datoen for den første halvering var den 25. oktober 2015. Ifølge halveringsreglen faldt den daglige udvinding derefter fra 28.800 til 14.400 LTC.

Den sidste Litecoin-halvering indtil videre fandt sted den 5. oktober 2019, på hvilket tidspunkt belønningen faldt til 12,5 LTC og den daglige produktion til 7200 LTC. Den næste halvering vil finde sted om cirka 2 år, du kan tjekke nedtællingen til den begivenhed her.

Helveringens indvirkning på Litecoin-kursen
Som belønning er delt i halve, reduceres udbuddet af Litecoin, hvilket positivt påvirker prisen. Reduktionen i nye Litecoin-tilstrømninger får minearbejdere til at ønske at sælge deres Litecoins til en højere pris for at opveje kryptovalutaens fiskeeffekt og vende tilbage til tidligere rentabilitet.

En bivirkning af dette fænomen er det pludselige fald i databehandling strøm til stede i Litecoin-netværket. Faldet i belønning resulterer i et fald i rentabiliteten af minedrift, da minearbejdere leder efter mere rentable kryptovalutaer at grave. Omvendt, efter faldet i beregningsmæssige vanskeligheder, der følger med faldet i antallet af tilstedeværende minearbejdere, beslutter nogle minearbejdere at vende tilbage.

Litecoin-pung – Hvilken tegnebog skal man vælge?
Kryptovalutaer kan i modsætning til fysiske penge ikke opbevares i en bukselomme. For at opbevare kryptovalutaer er der to grundlæggende typer tegnebøger – kolde punge og varme punge. Den største forskel mellem porteføljerne er, at de konstant er forbundet til netværket, eller ej.

Litecoin-punge
Hot Litecoin-pung
En hot wallet er kendetegnet ved en kontinuerlig forbindelse til netværket. Denne funktion er på én gang den største styrke og svaghed ved denne type pung. Pungen er tilgængelig i en browser eller i en mobilapplikation, hvilket giver adgang fra ethvert sted i verden, hvor internettet er tilgængeligt. Denne type tegnebog giver også øjeblikkelig adgang til midler, takket være hvilken det er muligt at udføre køb/salgshandlinger på børsen inden for få minutter.

Et websted, der giver dig mulighed for at gemme LTC og handle kan enten være en børs eller en dedikeret online tegnebog – det hele afhænger af, hvordan du har tænkt dig at bruge dine penge. En erhvervsdrivende, der konstant udveksler digitale valutaer, vil helt sikkert vælge en børs for at spare den tid og de ressourcer, der er nødvendige for at udføre pengeoverførsler.

Hvor ligger ulempen? At være konstant forbundet til netværket skaber en sårbarhed over for angreb eller lammelse af midler. Derfor, før du vælger den applikation, hvor du beslutter dig for at opbevare dine midler, er det værd at lave lidt research for at se, hvor dine midler vil være sikrest.

Den officielle Litecoin-pung er Litecoin Core. Projektet bakkes op af udviklerne og kvalificeres som en fuld tegnebog, hvilket betyder, at det gemmer hele blockchain i hukommelsen, hvilket kræver længere tid at synkronisere tegnebogen med netværket.

Hvad nu hvis jeg vil at beholde mine penge i den velkendte sparegris?

Litecoin kold pung
En kold pung er valgmuligheden for langsigtede cryptocurrency-dyrkere, men også for dem, der værdsætter det højeste niveau af sikkerhed for deres portefølje. I modsætning til hot wallets, som konstant er online, forbliver kolde wallets offline som standard – de er kun online i det øjeblik, hvor brugeren ønsker at overføre penge til en børs eller til en anden bruger.

Den mest populære blandt kolde tegnebøger er Ledger og Trezor – avancerede enheder, der ligner et flashdrev. Hver af disse enheder opererer på avanceret software, der giver det højeste niveau af sikkerhed for hver kryptovaluta.

Hvad er ulempen ved kolde tegnebøger?
Deres største problem er det faktum. at du skal huske dem. Hvis du mister adgangen til enheden, mister du adgangen til dine midler (men det er muligt at genvinde disse midler takket være specielt genererede frø). En anden ulempe er, at midlerne er uden for børsen, og det er ikke muligt at foretage en øjeblikkelig køb/salg operation, hvilket mindsker mobiliteten af vores valutaer.

Blandt kolde tegnebøger er der også en arkaisk løsning, som opbevarer midler, eller faktisk data, der giver adgang til midlerne, på et stykke papir. Løsningen er meget klodset, men den åbner muligheden for at give LTC eller BTC under juletræet, i form af et stykke papir.

Skal du købe hele Litecoinen?
Den mindste del af Litecoin er Litoshi, eller 1/100.000.000 LTC (0,00000001 LTC). I modsætning hertil er den mindste del af LTC, der kan købes i øjeblikket 0,01 LTC – selvom dette beløb er stærkt afhængig af børsen og den aktuelle pris på Litecoin på markedet.

Litoshi er den mindste del af litecoin
Er det sikkert at investere i Litecoin?
Litecoin præsenteres som digitalt sølv, selv i denne artikel har jeg tilfældigvis brugt denne sammenligning et par gange. Men i modsætning til at investere i guldbarrer er investering i kryptovalutaer meget mere risikabelt, og som et resultat kan investeringsafkastet også være meget højere.

Litecoin har været på markedet siden 2011 og er kapitaliseret til 5 417 822 370 USD. På trods af tæt konkurrence og en strøm af yngre projekter er Litecoin stadig en meget brugt kryptovaluta. I modsætning til BTC er dens evne til at udføre transaktioner uvurderlig. På den anden side, på trods af dens store anvendelighed, er udvekslingsvolumen for denne kryptovaluta normalt relativt lav, hvilket tydeligt ses i prisen. Sidste ATH LTC var 410,26 USD.

Historie om de højeste Litecoin-priser
Er Litecoin bedre end Bitcoin?
Litecoin ses som Bitcoins lillebror – den blev ikke skabt som en konkurrent, bare et supplement. Da Bitcoin skulle tage sig af store transaktioner, var målet for LTC e-handel og mindre betalinger. Litecoins utvivlsomme fordel er meget hurtigere og billigere overførsler, så mens Bitcoin tilstopper, skyder Litecoins udvekslingsvolumen og kapitalisering i vejret – alt sammen gennem efterspørgsel efter hurtige betalinger.

På trods af den teoretisk svagere sikkerhed med Scrypt-algoritmen, er der har endnu ikke været et tilfælde af, at den er blevet brudt. Det betyder, at den enklere og mindre ressourcekrævende algoritme i øjeblikket er ganske tilstrækkelig.

Litecoin vil aldrig indhente prisen på BTC, mange faktorer bidrager til dette, herunder dens yngre brors lavere popularitet, mindre interesse fra selskaber såvel som almindelige investorer. Litecoin vil for altid forblive en nyttig peer-to-peer kryptovaluta, hvis brug og udvekslingsvolumen vil stige, når Bitcoin bremser lidt.

Sammenligning mellem litecoin og bitcoin
Ved at kende Litecoins historie og hvordan det fungerer, er du et skridt tættere på at træffe en informeret investeringsbeslutning. Husk, at kryptovaluta-transaktioner tager tid at lære om markedets realiteter og få oplysninger om egenskaberne ved hver valuta, som du har til hensigt at investere i.

Hvis du vil købe Litecoin, behøver du ikke at se nogen. videre til det rigtige sted – Egera-børsen er stedet, hvor du kan købe dine kryptovalutaer på ingen tid. Den enkle grænseflade giver endnu mindre erfarne brugere mulighed for at registrere sig og købe på kun 3 minutter! Prøv det i dag, og slutt dig til de tusindvis af brugere, der stoler på os.