ompenge.dk

Ripple (XRP): En begynderguide til det digitale aktiv bygget til globale betalinger

Hvad er Ripple (XRP)?
Ripple (XRP) er et kryptovaluta-token designet til at migrere transaktioner fra centrale databaser kontrolleret af finansielle institutioner til en mere åben infrastruktur og samtidig reducere omkostningerne betydeligt. XRP-transaktioner er tillidsløse, øjeblikkelige og billige, hvilket giver dem en fordel for grænseoverskridende bevægelser.

Lanceret i 2012 har kryptovalutaen et af de mest ambitiøse mål inden for kryptovalutaområdet. Softwaren, der muliggør brugen af XRP – XRP Ledger – foreslog en ny måde at drive blockchains på, som tilhængere hævder er mere egnet til transaktioner.

Bitcoin blockchain giver enhver mulighed for at bidrage med computerkraft, validere transaktioner og sikre sin software. XRP Ledger tillader på den anden side kun udvalgte netværksdeltagere at hjælpe med at validere transaktioner og sikre netværket. Der er over 150 af disse deltagere i netværket, samlet kendt som Unique Node List. Men er XRP decentraliseret?

Ved lanceringen blev 100 milliarder XRP-tokens præmineret og efterfølgende distribueret til specifikke individer, virksomheder og offentligheden gennem gaver og foræringer. På det tidspunkt førte flytningen til bekymringer omkring dets decentralisering, da nogle få enheder kontrollerede et stort udbud af mønter.

For at tilføje brændstof til ilden afhænger XRP’s involvering i markedet af et for-profit firma kaldet Ripple, der den dag i dag fungerer som hovedspilleren i XRP-økosystemet. Ripple hjælper med at vedligeholde XRP Ledger og spiller en central rolle i dens udvikling, mens den er en betydelig XRP-tokenholder. Denne artikel vil diskutere Ripples cryptocurrency, XRP, og hvordan det virker; hvordan man mine XRP; hvordan man investerer i Ripple; XRP-punge og Ripple vs. Bitcoin.

Hvordan fungerer Ripple (XRP)?
Missionen for Ripples blockchain-infrastruktur, RippleNet, er at give banker hurtig, lav -omkostninger og enkle grænseoverskridende transaktioner. Som følge heraf er det et levedygtigt alternativ til det nuværende internationale betalingssystem, der bruges af de fleste banker, som er Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication. Ripple har flere fordele for dem, der laver internationale transaktioner. For at verificere transaktioner anvender XRP cryptocurrency et konsensussystem, der involverer flere bankejede servere. Validatorer bekræfter, at foreslåede transaktioner er gyldige ved at sammenligne dem med den seneste version af XRP Ledger. En transaktion skal accepteres af flertallet af validatorer for at blive verificeret.

Ripple (XRP) historik
De fleste kryptovalutaer har én bestemt person eller enhed, der kan krediteres med at oprette kryptovalutaen. Bitcoin (BTC) blev for eksempel skabt af den pseudonyme Satoshi Nakamoto. XRP’s historie er kompleks, da flere personer var involveret i at skabe både teknologien bag det og de forretningsenheder, der hjalp det med at vokse.

OpenCoins medstiftere Jed McCaleb (som også grundlagde Mt. Gox), Arthur Britto (som var med til at udvikle XRP Ledger) og Chris Larsen (som grundlagde flere fintech-firmaer) bliver ofte krediteret for oprettelsen af XRP. Alligevel, mens de var bemærkelsesværdige personer i rummet, var andre mennesker involveret.

Disse inkluderer David Schwartz, der var medforfatter til det originale Ripple whitepaper og den dag i dag fungerer som Ripples teknologichef, og Stefan Thomas , en tidligere teknologichef i Ripple.

Forstå forskellen mellem Ripple og XRP
Nogle historier og artikler refererer ofte til Ripple og XRP i flæng. Men er de ens? Eller hvad er XRP? Og hvordan hænger det sammen med Ripple?

  • Det er vigtigt at forstå, at de ikke er det samme: XRP er en kryptovaluta, mens Ripple er en for-profit virksomhed, der hjælper med at fremme og udvikle XRP, software bag sig (XRP Ledger) og adskillige andre transaktionsfokuserede projekter. Virksomheden er fast på, at de to enheder er adskilte.
  • Ripple beskriver XRP på sin hjemmeside som “hurtigere, billigere og mere skalerbar” end noget andet digitalt aktiv. Den bruger XRP Ledger til at “drive innovativ teknologi på tværs af betalingsområdet.” Firmaet beskriver sin involvering i XRP på følgende måde:
  • “Ripple er fokuseret på at bygge teknologi for at hjælpe med at frigøre nye værktøjer til XRP og transformere globale betalinger. Tredjeparter forfølger også andre XRP-relaterede brugssager.”
  • Ripple blev grundlagt i september 2012 under navnet OpenCoin, et år efter at arbejdet med det, der senere skulle blive XRP Ledger, var startet. I 2013 omdannede OpenCoin til Ripple Labs, før virksomheden endelig slog sig ned på Ripple i 2015. XRP Ledger blev oprindeligt kaldt Ripple Open Payments System og flyttede til Ripple Consensus Ledger, før det blev XRP Ledger.
  • Efter at XRP Ledger fungerede, besluttede dens udviklere at give 80 milliarder tokens til et privat firma, der ville arbejde sammen med fællesskabet for at støtte kryptovalutaen. Det selskab, Ripple, hævdede at have solgt XRP metodisk og brugt det til at “incitamentere market maker-aktivitet til at øge XRP-likviditeten og styrke XRP-markedernes generelle sundhed.”
  • XRP var oprindeligt ticker-symbolet for ” ripples” eller “Ripple credits”, men med tiden blev disse navne droppet til fordel for kun XRP for at undgå forvirring.