ompenge.dk

Singapore Dollar (SGD): Definition, Valutasymbol, Historie

Hvad er Singapore Dollar (SGD)?
Udtrykket Singapore Dollar (SGD) refererer til den officielle valuta i den sydøstasiatiske ø-stat Singapore. Valutaen udstedes og vedligeholdes af landets centralbank. Dollaren er forkortet til SGD og er repræsenteret ved symbolet S$ for at adskille den fra andre dollar-baserede valutaer. Singapore dollarsedler er trykt i pålydende værdier mellem S$2 og S$10.000. En enkelt SGD er opdelt i 100 cents med mønter præget i én cent til S$5 pålydende værdier.

NØGLEUDTAGNINGER

  • Singapore-dollaren er officiel valuta for østaten Singapore.
  • Den er forkortet til SGD og repræsenteres af symbolet S$.
  • SGD-sedler er trykt i pålydende værdier fra S$2 til S$10.000 mens mønter præges fra én cent til 5 S$.
  • Mønten er udstedt af landets centralbank, Monetary Authority of Singapore, siden 1985.
  • Singapore-dollaren har en sjælden AAA-rating fra Fitch Ratings.

Forstå Singapore Dollar (SGD)
Singapore Dollaren blev introduceret i 1967, kort efter at øen løsrev sig fra Federation of Federation of Malaysia. Valutaen blev oprindeligt produceret af Board of Commissioners of Currency, indtil den fusionerede med landets centralbank, Monetary Authority of Singapore, i 2002.

Valutaens pengesedler er trykt i følgende pålydende værdier: S$2, S$5, S$10, S$20, S$25, S$50, S$100, S$1.000 og S$10.000. Som nævnt ovenfor er en enkelt SGD opdelt i 100 cents. Centralbanken er ansvarlig for at præge mønter i følgende værdier: en, fem, 10, 20 og 50 cent. Den producerer også S$1- og S$5-mønter.

Singapore-dollaren, som almindeligvis omtales på valutamarkedet som sing, blev holdt på niveau med den malaysiske ringgit indtil 1973. Siden da , er den blevet knyttet til en fast, men ikke offentliggjort kurv af valutaer, der er forbundet med republikkens forskellige handelsforbindelser.

Singapore-dollaren er den 12. mest handlede valuta i verden og den tredjehøjeste i Asien , bag den japanske yen (JPY() og Kinas renminbi. SGD tegner sig for næsten 1,8 % af den daglige volumen i valutahandel. Siden finanskrisen 2007-2008 blev SGD en af verdens bedst ydende valutaer. Med en robust og voksende finanscenter, stabile boligpriser og krævende reguleringspraksis er Singapore blevet en yndet destination for offshore-investorer og iværksættere.

Vigtigt: En S$ var omkring 0,72 USD værd. USD pr. 29. juli 2022.

Særlige overvejelser
Ifølge Singapores centralbank var omkring 60,3 milliarder S$ i omløb i 2021. Dollaren er fuldt ud støttet af guld, sølv og andre aktiver, som ejes af landets centralbank.

I slutningen af 2020, Fitch Ratings bekræftede sin AAA-rating på Singapore-dollaren på trods af den betydelige indvirkning af COVID-19-pandemien på nationalstatens økonomi. Fitch nævnte sine “usædvanligt stærke eksterne og finanspolitiske balancer, høj indkomst pr. indbygger, sunde makroøkonomiske politiske rammer og stærke erhvervsmiljø.”

Singapores økonomi
Singapore har været et stort handels- og skibsknudepunkt siden det tidlige 19. århundrede, da Storbritanniens East India Company opdagede sit potentiale som et kommercielt knudepunkt for sin asiatiske handel. Det forblev en britisk kronkoloni før og efter dets besættelse af Japan under Anden Verdenskrig.

Efter at have opnået sin uafhængighed i 1960’erne gennemgik Singapore en periode med vækst i produktionen og udviklede sig hurtigt til en højindkomstnation . Fremstillings- og servicesektoren er fortsat dens vigtigste drivkræfter for vækst. Det er også et centralt finansielt servicecenter for regionen og er fortsat en vigtig havn. Singapore har ifølge Verdensbanken et af verdens mest forretningsvenlige reguleringsmiljøer for iværksættere.

Dets status som et forretningscentrum i verdensklasse er mere imponerende i lyset af dets lille størrelse. Hele bystaten har en befolkning på mindre end 5,45 millioner. Ø-republikken er en af de fire asiatiske tigre, hvis økonomier har holdt en høj vækstrate siden 1960’erne, hvilket har ført dem ind i rækken af verdens rigeste nationer. De andre asiatiske tigre er Hong Kong, Taiwan og Sydkorea.

Hvad er vekselparret for Singapore Dollars til US Dollars?

  • Tilhængere af den udenlandske valutakurs vil finde dette vekselpar angivet som USD/SGD.
  • Rejsende til Singapore kan forvente, at de kurser, de modtager fra en bank eller pengevekslingskontor, afspejler gebyrer på 3 % til 5 % af den aktuelle afgivne valutakurs.
  • Gebyrerne gælder begge veje. Hvis du forlader Singapore og vil konvertere eventuelle resterende Singapore-dollars tilbage til amerikanske dollars, vil du miste omkring 3 % til 5 % af værdien af dine penge til gebyrer.

Hvad er den historiske vekselkurs for Singapore Dollars til US Dollars?
I året, der sluttede den 25. marts 2022, varierede værdien af Singapore-dollaren mellem 1,3217 og 1,3662 pr. US-dollar. Fitch Solutions forventede, at den i gennemsnit ville ligge på 1,3450 pr. USD i 2022, og sagde, at valutaen så ud til at være i en “lidt stærkere” position end normalt.

Hvad er symbolet for Singapore-valutaen?
Valutakoden for Singapore-valutaen på valutamarkederne er SGD. Dens valutakode er S$. Forbrugere, der ønsker at veksle amerikanske dollars til Singapore dollars, vil se valutakursen angivet som USD/SGD.