ompenge.dk

5 væsentlige fakta om japansk valuta i 2023

Japan er berømt for sine smukke landskaber, rige kultur og fascinerende historie. Det er også en stor spiller på det globale valutamarked. Japanske virksomheder og markeder har en fremtrædende plads i verdensøkonomiske nyheder, og den japanske valuta, yen, er en af de mest udbredte valutaer i verden.

Hvis du planlægger at besøge eller sende penge til Japan, kan du lære om japansk valuta er et godt sted at starte. Udover at forstå valutakursen og prissætningen for at overføre penge til udlandet, er det også værd at lære om yenens historie, og hvordan den bruges i dag. Vi dækker det plus fem ting, som alle bør vide om japansk valuta.

Grundlæggende om japansk valuta
Lad os starte med nogle grundlæggende oplysninger om Japans valuta. Dens valutakode er JPY, og du kan bruge symbolet ¥ foran en numerisk værdi, såsom ¥100. Dette er det samme valutasymbol, der bruges til den kinesiske yuan. I japansk skrift er tegnet for yen 円.

Yenens udstedende bank er landets centralbank, Bank of Japan (BOJ), som er i Tokyo og bestemmer landets pengepolitik.

Som mange andre valutaer kommer japansk valuta i to former: mønter og pengesedler. De mest almindelige seddelværdier inkluderer:

 • 1.000 yen
 • 5.000 yen
 • 10.000 yen

Der findes andre pålydende værdier, såsom 100-, 500- og 2.000-yen-sedler, men disse bruges enten ikke særlig ofte eller er ikke længere i produktion.

Møntværdier omfatter:

 • 1 yen
 • 5 yen
 • 10 yen
 • 50 yen
 • 100 yen
 • 500 yen

Der er ingen flertalsform af ordet “yen”, så enhver mængde japansk valuta kaldes yen, uanset om det er en 1-yen mønt , en 500-yen-mønt eller en 10.000-yen-seddel. Der er to underenheder, sen og rin, men disse er ikke længere i cirkulation. En rin-mønt var engang 1/1.000 af en yen værd, men nu er den kun et samlerobjekt.

5 fascinerende fakta om den japanske yen
Yenen holder historisk og kulturel betydning, der strækker sig langt ud over den japanske økonomi. Lad os tage et kig på den japanske valutas nøglerolle gennem historien og rundt om i verden med disse fem fascinerende fakta:

1. Japansk kultur er gammel, men yenen er relativt ny.
Selvom japansk historie går tusinder af år tilbage, kom den moderne japanske yen på banen i 1871 med vedtagelsen af den nye valutalov. Denne æra markerede afslutningen på militærstyret af Tokugawa-shogunatet og begyndelsen på Meiji-restaureringen, en periode med store politiske, økonomiske og sociale forandringer.

Yenen erstattede et mere komplekst monetært system, der brugte en kobbermønt kaldet mon. Ikke længe efter dens introduktion knyttede Bank of Japan den nye valuta til guldstandarden for at forhindre depreciering, hvilket forblev tilfældet indtil 1931. Under den amerikanske besættelse efter Anden Verdenskrig var yenen knyttet til den amerikanske dollar, således at

2. Berømte figurer pryder de japanske yen-sedler.
Ligesom mange pengesedler rundt om i verden, viser hver japanske yen-seddel en stor national figur. Blandt dem finder du:

 • Hideyo Noguchi (1.000 yen): En fremtrædende bakteriolog
 • Ichiyo Higuchi (5.000 yen): En digter, romanforfatter og betydningsfuld kvinde forfatter af sin tid
 • Yukichi Fukuzawa (10.000 yen): En forfatter, underviser og udgiver, der etablerede et universitet og en avis

3. JPY er verdens tredjemest handlede valuta.
Yenen er en del af en lille gruppe stærke globale valutaer såsom den amerikanske dollar, den schweiziske franc og det britiske pund. Når dette skrives, er yenen den tredjemest handlede valuta i verden efter den amerikanske dollar og euroen. Det er også den mest handlede valuta i Asien, foran Singapore-dollaren og kinesiske yuan. Dette skyldes i høj grad Japans succesfulde fremstillingssektor og eksport af høj værdi, som gør den populær som en sikker havn for investorer.

4. Ordet “yen” har en enkel betydning.
Ordet “yen” oversættes til “rundt objekt” på engelsk, som henviser til mønternes form. I Japan omtaler mange mennesker yen som “okane”, det japanske ord for penge.

5. Den japanske yen er en af de mest sikre former for valuta.
Yenen er ekstremt svær at forfalske. Ligesom mange store valutaer i verden bruger den en blanding af følgende sikkerhedsfunktioner:

 • Vandmærke
 • Ultra-fin linjeudskrivning
 • Hologrammer
 • Luminescerende blæk
 • Mikrotryk

Yen-sedler og -mønter er næsten umulige at kopiere uden for officielle kanaler, så risikoen for bedrageri og hvidvaskning af penge er lav .

Udveksling og brug af japanske yen
Hvis du planlægger at flytte til Japan eller besøge Japan, har du flere muligheder for at betale for varer og tjenester, mens du er der .

Brug af kontanter er en universel og effektiv måde at betale på, især hvis du befinder dig uden for storbyer som Tokyo eller Osaka. Det er også en nem måde at betale for billige tjenester og varer. Japanske købmænd accepterer ikke udenlandsk valuta, så dine dollars, pund eller andre valutaer fungerer ikke som lovligt betalingsmiddel i lokale butikker.

For at få adgang til kontanter kan du veksle dine penge i lufthavnen eller en postkontor. For bedre valutakurser, brug en hæveautomat. Det er dog ikke alle japanske pengeautomater, der accepterer udenlandske betalingskort. For en mere sikker indsats, tjek en af landets posthæveautomater og 7-banks hæveautomater (i 7-11 nærbutikker), som begge tager udenlandske betalingskort.

Hvad med kreditkort? Hvis du rejser med dit Mastercard-, Visa- eller American Express-kort, vil du kunne bruge det bredt i Japan. De fleste butikker i større byer som Kobe, Yokohama og Kyoto accepterer udenlandske kreditkort.

Selvom det kan være praktisk at betale med kreditkort, opkræver nogle kort høje gebyrer for internationale køb. Det er bedst at ringe til din bank for at finde ud af eventuelle gældende gebyrer på forhånd og betale med den lokale valuta, når det er muligt.

Forstå japanske valutakurser
Når ved at bruge eller sende penge til udlandet, er det vigtigt at have valutakurserne i tankerne.

Valutakurserne varierer baseret på flere økonomiske og politiske faktorer, fra global handel til nationale valg til rentesatser. For eksempel, selvom den japanske yen er en stærk valuta, er den mindre værdifuld sammenlignet med nogle valutaer på grund af inflation.

Du har mange muligheder for at tjekke realtidskurser for den amerikanske dollar (USD), den canadiske dollar (CAD), euroen (EUR), den australske dollar (AUD), den newzealandske dollar (NZD), det britiske pund (GBP) og mere.

Du kan finde aktuelle valutavekslinger kurser med en online valutaomregner eller ved at tjekke med din bank eller pengeoverførselsapp efter eget valg. Tjek de aktuelle priser med Remitly i vores app eller på vores hjemmeside.

Send penge til Japan
Hvis du er interesseret i at sende penge til Japan fra udlandet, ny teknologi gør det nemmere end nogensinde. Med internationale pengeoverførselstjenester som Remitly kan du sikkert og hurtigt sende penge via en pengeoverførselsapp. Traditionelle bankoverførsler er en anden mulighed, selvom den typisk er dyrere. Lær, hvordan du sender penge til Japan, og find de aktuelle valutakursoplysninger fra Remitly. Som ny kunde får du et særligt tilbud ved din første overførsel.

Mere om Remitly
Remitly gør internationale pengeoverførsler hurtigere, nemmere, mere gennemsigtige og mere overkommelig. Siden 2011 har over 5 millioner mennesker brugt vores sikre mobilapp til at sende

Flytter til Japan: En 2022 Expat’s Guide

Sådan sender du Penge til Japan sikkert i 5 nemme trin
Vil du flytte til Japan? Sådan får du et Japan arbejdsvisum
Denne publikation er kun til generel informationsformål og er ikke beregnet til at dække alle aspekter af de emner, der diskuteres heri. Denne publikation er ikke en erstatning for at søge råd fra en relevant specialist eller professionel. Indholdet i denne publikation udgør ikke juridisk, skattemæssig eller anden professionel rådgivning fra Remitly eller nogen af dets tilknyttede selskaber og bør ikke stoles på som sådan. Selvom vi stræber efter at holde vores indlæg opdaterede og nøjagtige, kan vi ikke repræsentere, garantere eller på anden måde garantere, at indholdet er nøjagtigt, fuldstændigt eller opdateret.