ompenge.dk

Hvad er cryptocurrency Zcash (ZEC), og hvordan virker det?

Zcash (ZEC)-protokollen blev grundlagt i 2016 og er en gaffel, der søger at være et alternativ til Bitcoin. Zcash tilbyder fortrolighed til sine brugere og lover at beskytte dit privatliv – og din økonomiske historie. Zcash sigter efter at være en retfærdig og åben valuta, der kan bruges af alle, uanset social status eller demografi.

Er du interesseret i Zcash (ZEC), men ikke sikker på, hvad det handler om, eller hvor du overhovedet skal begynde? Ingen problemer. Denne guide er designet til at lære dig alt, hvad du behøver at vide om projektet og gøre dig klar til at springe ind i den mest brugervenlige handelsoplevelse, der er tilgængelig på markedet.

ZCASH PRIS
Zcash-ikon 44,34€
-0,00886800€-0,02%

Køb Zcash
ZCASH-SUPPLY>
Cirkulerende forsyning 13.116.509 ZEC
Total forsyning 21.000.000 ZEC
Maks. forsyning 21.000.000 ZEC

ZCASH MARKEDSDATA
Handelsvolumen 59.823.116 €
Markedsdominans INGEN DATA
Markedsrangering #68

ZCASH MARKEDSKAP
Markedsværdi 582.131.144 €

Hvad er Zcash (ZEC)?
Med Bitcoins succes åbnede portene sig for hundredvis af alternative kryptovalutaer (altcoins) – inklusive Zcash (ZEC). Zcash blev grundlagt i oktober 2016 af et team af videnskabsmænd ledet af Zooko Wilcox-O’Hearn som svar på krav fra blockchain-fællesskabet om et åbent finansielt system med yderligere privatlivsfunktioner.

Zcash blev skabt som en decentraliseret og open source cryptocurrency, der tilbyder privatliv og sikkerhed for brugernes økonomiske historie. Transaktioner kan bekræftes hurtigt og effektivt på Zcash-netværket, da ZEC er bygget på Bitcoins originale kodebase. Mens Bitcoin og andre kryptovalutaer afslører brugerens økonomiske historie og nuværende beholdning, når de foretager transaktioner, har Zcash afskærmet transaktioner, der slører en brugers personlige oplysninger. Mens Zcash er blevet kritiseret for potentielt at give et tilflugtssted for ulovlige transaktioner, er målet med Zcash Foundation at beskytte brugernes privatliv af legitime, ikke-nærmere årsager.

Hvordan fungerer Zcash (ZEC) fungerer?
Zcash er en digital valuta, der beskytter privatlivets fred, bygget ved hjælp af kompleks matematik og datalogi til at levere højteknologisk sikkerhed. Zcash giver brugerne mulighed for at sende transaktioner gennem netværket effektivt, nemt og med lave gebyrer. Brugere, der måske ønsker yderligere privatliv, kan drage fordel af Zcashs afskærmede transaktioner. Brug af afskærmede transaktioner kan holde brugernes personlige oplysninger private.

Private transaktioner er mulige på grund af Zcashs unikke struktur. Zcash-adresser er enten private Z-adresser eller offentlige T-adresser. Privatlivets fred for transaktionen afhænger af, hvilken type adresse der bruges, og hvilken type adresse værdien sendes til.

En Z-til-Z-transaktion vises på den offentlige blockchain, så brugerne kan se, at den fandt sted, og gebyrer blev betalt. Dog er adresser, transaktionsbeløb og memofelter alle krypteret og ikke offentligt synlige. En bruger kan vælge at videregive disse oplysninger til betroede tredjeparter gennem brug af visningsnøgler og betalingsoplysning.

Zcash ZEC 44,34 EUR -0,02 %
Bitcoin BTC 21152,60 EUR 1,58 %
Ethereum ETH 1502,65 EUR -1,27 %
XRP XRP 0,37561000 EUR -0,53 %

Z-til-Z-transaktioner er kun mulige på grund af brugen af Zero-Knowledge Proofs eller Zk-SNARKs.
Zk-SNARKs tillader transaktioner i ZEC at være fuldt krypteret på blockchain, men stadig verificerbare som gyldige transaktioner. De fungerer ved at tillade en bruger at bevise besiddelse af visse oplysninger, f.eks. en hemmelig nøgle, uden at afsløre disse oplysninger og uden yderligere transaktioner mellem de to parter.

En T-til-T-transaktion fungerer ligesom Bitcoin. Alle detaljer om transaktionen er offentlige. De to Zcash-adressetyper er udskiftelige, og der kan sendes penge mellem begge typer. Yderligere information om cross wallet-overførsler kan findes i Zcash’s (ZEC) officielle guide.

Hvem er Zcashs grundlæggere? (History of ZEC)
I 2013 kom Matthew Green, Ian Miers og Christina Garman fra Johns Hopkins University med Zerocoin, en foreslået privatlivsudvidelse til Bitcoin. Ubeslutsom samfundsreaktion og et ønske om at flytte hurtigt fik holdet til at rekruttere yderligere videnskabsmænd til at bygge en selvstændig protokol: Zcash. Zerocoin Electric Coin Company (nu Electric Coin Company) blev dannet i 2015 og ledet af dets grundlægger Zooko Wilcox-O’Hearn for at hjælpe med at udvikle og levere ideen, og Zcash Foundation blev lanceret i 2017 for at sikre netværkets fortsatte udvikling.

Hvad gør Zcash (ZEC) unik?
I modsætning til pseudonymiteten af Bitcoin og de fleste andre kryptovalutaer, tilbyder Zcash privatliv og ægte anonymitet for brugere og deres transaktioner. De fleste digitale kryptovalutaer, der giver anonymitet, er afhængige af private nøgler, som kan gøre det nemmere at identificere en bruger, efter at der er foretaget tilstrækkeligt mange transaktioner. Da ZEC bruger Zk-SNARK’er i stedet, betyder det, at brugerne aldrig behøver at afsløre deres adresser for hinanden, hvilket i høj grad reducerer mængden af information, der kan afsløres.

Hvad giver Zcash (ZEC) værdi ?
ZEC bevarer en række af de egenskaber – såsom decentralisering – der giver BTC værdi. I modsætning til BTC er ZEC dog en meget bedre repræsentation af digitale kontanter. Ligesom BTC er der et hårdt loft på det samlede udbud af ZEC sat til 21 mio.